Jongerenwerkers

Jongerenwerkers

Wie zijn we en wat doen we allemaal?

We luisteren naar je
Wij zijn Bart, Erik, Sanne en Lysanne en samen zijn wij het jongerenwerkersteam van Voorschoten Voor Elkaar. Je kunt ons bellen, appen, DM’en, mailen en contacten via Instagram, maar gewoon met ons praten kan ook!

Wij snappen dat het fijn is om als jongere soms even je verhaal te kunnen doen, bij een vertrouwd iemand die je niet veroordeeld of gelijk een mening klaar heeft, maar vooral naar je luistert.

We bieden je ondersteuning
Ook voor meer serieuze onderwerpen zijn wij er voor je. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen als: school, werk, financiën, relaties, ruzies, alcohol en drugs. Waar nodig proberen we je te helpen.

Straatwerk
Op verschillende momenten in de week zijn wij als jongerenwerkers zicht- en vindbaar op straat en rond de bekende hangplekken. Je kunt ons herkennen aan onze rode bedrijfskleding. Via het straatwerk willen we in gesprek gaan met jullie als jongeren, maar als het nodig is natuurlijk ook met anderen, zoals buurtbewoners, ouders/verzorgers etc.

Via deze gesprekken ontdekken we wat er bij jullie als jongeren speelt en of er nog aandachtsgebieden of problemen zijn waar wij bij kunnen helpen.

Jongerencentrum
Twee avonden per week zijn we ook te vinden in het jongerencentrum dat is gevestigd in activiteitencentrum Alettahof in de wijk Noord-Hofland. Ontmoeten en ontspannen vinden we op dit moment het belangrijkst. Verder kun je hier natuurlijk gamen, tafeltennissen, tafelvoetballen, kaarten, airhockeyen en darten. Tijdens deze avonden is er altijd één van ons aanwezig die de avond coördineert en beschikbaar is voor gesprekken. 

De openingstijden zijn:
Dinsdag van 19:00 tot 22:00 uur
Donderdag van 19:00 tot 22:00 uur

Activiteiten op maat
Daarnaast ontwikkelen we steeds nieuwe activiteiten om aan te sluiten op jouw behoeftes, wensen en interesses. Afhankelijk van de situatie kiezen we ervoor om bepaalde activiteiten te organiseren. Bijvoorbeeld een zaalvoetbaltoernooi of een voorlichtingsavond over drugs. Maar we proberen vooral jou als jongere uit te dagen om zelf met ideeën te komen en actief mee te helpen aan het opzetten en ontwikkelen van de activiteit.

Meidenwerk
Opgroeien verloopt voor meiden anders dan voor jongens. Meiden hebben vaak het gevoel al op jonge leeftijd voor belangrijke keuzes te staan en veel te ‘moeten’. Wat maakt dat het volwassen worden soms zwaar is. Daarom hebben we aparte coaching voor meiden tussen 10 en 23 jaar. Bij coaching kunnen persoonlijke kwesties aan de orde komen, zoals: omgang met sociale media, vriendschappen, relaties, pesten, seksualiteit en weerbaarheid. 

Daarnaast organiseren we wekelijkse meidenmiddagen- en avonden.

Coronacrisis
Momenteel zien onze werkzaamheden er door de coronacrisis iets anders uit. Het jongerencentrum is vanwege de RIVM richtlijnen tijdelijk gesloten. We zijn iets minder op straat, maar daarentegen nóg meer online actief. Via videobellen kunnen we individuele coachinggesprekken met je voeren.

Ook kunnen we af en toe één op één wandelen met je als je daar behoefte aan hebben. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter!

Verder verzinnen we leuke online activiteiten zoals bijvoorbeeld ‘Raad het plaatje’: Op Instagram posten we foto’s van bepaalde plekken in Voorschoten. Jullie moeten raden waar of wat het is in Voorschoten. Veel jongeren doen hier al aan mee. Blijf ons dus volgen!

Sinds kort hebben we, naast ons algemene jongerenwerkaccount, óók individuele accounts op Instagram. Je kunt ons dus op heel veel verschillende manieren bereiken. Tot ziens!

Instagram
Algemeen: instagram.com/jongerenwerk_voorschoten
Erik: instagram.com/erik_jwvoorschoten
Bart: instagram.com/bart_jwvoorschoten

Mail
Erik: erik@voorschotenvoorelkaar.nl
Bart: bart@voorschotenvoorelkaar.nl
Sanne: sanne@voorschotenvoorelkaar.nl
Lysanne: lysanne@voorschotenvoorelkaar.nl

Telefoon/WhatsApp
Erik: 06-36467196
Bart: 06-16682881
Sanne: 06-36447071

Snapchat
jongerenwerk_voorschoten

V.l.n.r.: jongerenwerkers Sanne, Bart en Erik