VVE treft voorlopige maatregelen Coronavirus

VVE treft voorlopige maatregelen Coronavirus

Voorschoten voor Elkaar heeft in overleg met de gemeente Voorschoten aanvullende maatregelen genomen om bij te dragen aan het indammen van het coronavirus.

In aansluiting op de landelijke richtlijnen van het RIVM, proberen we ervoor te zorgen dat ondersteuning door ons mogelijk blijft, alleen tijdelijk in een ander vorm. De maatregelen zijn erop gericht het risico op besmetting zo veel mogelijk te beperken en risico’s te spreiden.

Daarom gaan wij vanaf heden niet meer op huisbezoek, maar zetten wij deze afspraken om naar een telefonisch gesprek. De bijeenkomsten in Parkhuis en Vliethuis (waaronder het Alzheimer cafe, de Odense huiskamer en de open eettafel) gaan tot in ieder geval 20 mei niet door.

We zijn wel elke werkdag telefonisch bereikbaar (071 561 90 01). Mocht je een vraag hebben of de behoefte hebben om even iemand te spreken bel ons dan gerust. We staan je graag te woord.  We gaan uit van je begrip en zullen onder andere via onze website laten weten wat we besluiten na 20 mei 2020.

Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft ook een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terecht kunnen met vragen rond het coronavirus. Het nummer is 070-4455888.

Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen

Ook de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) heeft woensdagmiddag een speciale telefoonlijn geopend voor ouderen die zich eenzaam voelen nu zij minder bezoek krijgen door de uitbraak van het coronavirus. U kunt de ANBO bereiken op 0348-466666.

CORONAHULP: KOM IN ACTIE!

In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. Bij Vrijwilligvoorschoten verzamelen we alle vraag en aanbod op één plek. Dus wil je iemand helpen of heb je zelf een vraag? Kijk dan op onze website vrijwilligvoorschoten/coronahulp

13-03-2020