Direct naar de inhoud van deze pagina

Advies voor vrijwilligers

Zo kunnen wij jou helpen

Voorschoten Voor Elkaar vindt het belangrijk dat vrijwilligers zich inzetten op een manier die het beste bij ze past. Daarom kun je bij het plaatsen van jouw aanbod aangeven waar je passies liggen en wat jouw beweegredenen zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen. Op die manier kan je zelf door organisaties benaderd worden, maar je kan ook zelf zoeken naar vrijwilligerswerk op ons digitale platform. Hiernaast bieden we cursussen en trainingen aan, en geven we de informatie die je nodig hebt om aan de slag te kunnen.

Matching op maat – Digitaal Platform

Wil je je eenmalig inzetten, voor een project van een paar weken of juist langer bij een organisatie? In de sector kunst & cultuur of toch liever sport? Ben je goed in muziek maken, iets organiseren of zorg je liever voor mensen? Wil je graag iets leren of zoek je vooral gezelligheid? Bij Voorschoten Voor Elkaar geloven we dat vrijwilligers op hun best zijn als ze iets doen waar ze goed in zijn en dat ze leuk vinden. Bij het plaatsen van jouw aanbod op ons digitale platform kan je aangeven wat jouw wensen zijn, maar je kunt ook zelf actief zoeken naar vacatures.

Voorschoten Voor Elkaar faciliteert de matching. De werving, selectie en begeleiding van de vrijwilligers wordt door organisaties zelf gedaan.

Wat is er mogelijk?

In Voorschoten en omstreken zijn honderden maatschappelijke organisaties waar vrijwilligers welkom zijn. Je krijgt op het digitale platform een idee wat er zoal te doen is. Daarnaast kun je ook je eigen aanbod creëren. Wat kun je, waar ben je goed in en wat doe je graag? Dit kan je allemaal invullen en bij de begeleidende tekst kenbaar maken. Registreer jezelf op ons digitale platform en maak een aanbod aan of kijk eerst wat er allemaal gevraagd wordt aan vrijwilligerswerk. Misschien zit daar al iets tussen voor jou.

_JAN5219_1280x720

Vrijwilligerstest

Weet je nog niet helemaal wat je wilt? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers of doe een vrijwilligerstest!

Groepsbemiddeling en bedrijven

Wil je je inzetten met een groep vrienden of met collega's (maatschappelijk betrokken ondernemen)? Plaats jullie aanbod op ons digitale platform of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Cursussen voor vrijwilligers

Bij Voorschoten Voor Elkaar kun je terecht voor scholing. Er zijn cursussen en trainingen van Voorschoten Voor Elkaar en van andere organisaties die werken met vrijwilligers. Ook kun je bij ons terecht voor deskundigheidsbevordering. Mis je iets in ons aanbod of heb je een idee voor een training of cursus? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen onderzoeken of het mogelijk is om iets nieuws te ontwikkelen.

Individuele hulpvragen en mantelzorgondersteuning

Als vrijwilliger kun je je ook via organisaties inzetten voor individuele hulpvragers en ondersteuning bieden aan mantelzorgers en/of hun verzorgende partner of familie. Bij Voorschoten Voor Elkaar hebben wij o.a. een klussendienst en een boodschappendienst waar wij altijd vrijwilligers voor zoeken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ook kan je zelf je aanbod plaatsen op ons digitale platform of direct reageren op hulpvragen die op ons digitale platform staan.