Direct naar de inhoud van deze pagina

Boodschappen, klusjes en begeleiding

Even een boodschapje doen, een schilderijtje ophangen of zelfstandig naar het ziekenhuis; niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Voorschoten Voor Elkaar biedt diensten aan voor tijdelijke ondersteuning aan 55-plussers, chronisch zieken en mensen met een functiebeperking.

Boodschappen

De vertrouwde boodschappen thuisgebracht.

Een vrijwilliger van de Boodschappendienst gaat gezamenlijk of zelf boodschappen doen met een duidelijk lijstje en contant geld. Begeleiding naar de pinautomaat door de vrijwilliger is mogelijk, maar er moet wel zelfstandig gepind kunnen worden.

Er dient in principe zelf vervoer verzorgt te worden, bijvoorbeeld de Cirkelbus. De vrijwilliger kan op kosten van Voorschoten Voor Elkaar mee met de Cirkelbus. Indien de vrijwilliger met eigen vervoer rijdt wordt een vergoeding van € 0,20 per km in rekening gebracht.

Contact voor aanmelden ruim op tijd Team Voorschoten Voor Elkaar. Onze medewerkers nemen contact op met een vrijwilliger. De vrijwilliger zal contacten voor een afspraak om boodschappen te doen.

Klusjes

Schilderij ophangen, afstellen van de tv, computerhulp, bollen planten; een vrijwilliger kan ondersteunen in het doen van kleine klusjes in en om het huis.

De vrijwilliger helpt indien familie/kennissen hierin niet kunnen bijspringen en het om kleine klusjes gaat. Eventuele materiaalkosten zijn voor eigen rekening.

Kosten: € 6,- per uur, na het 1e uur € 5,- per half uur

Contact voor aanmelden ruim op tijd Team Voorschoten Voor Elkaar. Onze medewerkers nemen contact op met een vrijwilliger. De vrijwilliger zal contacten voor een afspraak.

Begeleiding

Even met de rolstoel erop uit of begeleiding nodig bij een ziekenhuisbezoek; een vrijwilliger van Voorschoten Voor Elkaar ondersteunt indien dit binnen familie of de kennissenkring niet lukt. Parkeer- en/of benzinekosten zijn voor eigen rekening.

Contact voor aanmelden ruim op tijd Team Voorschoten Voor Elkaar. Onze medewerkers nemen contact op met een vrijwilliger. De vrijwilliger zal contact opnemen voor een afspraak.