Direct naar de inhoud van deze pagina

Brede Welzijnsorganisatie

group of people huddling

Vanaf 1 januari 2020 wordt Voorschoten Voor Elkaar de 'Brede Welzijnsorganisatie' in Voorschoten. Wat is nu eigenlijk de Brede Welzijnsorganisatie en wat gaat er veranderen? Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen!

1. Waarom naar één brede welzijnsorganisatie?

Voorschoten Voor Elkaar biedt straks alle steun waarvoor geen verwijzing of indicatie nodig is, voor alle inwoners (0 – 100 jaar), in Voorschoten. Eén organisatie met één voordeur, één loket en één telefoonnummer. Alle dienstverlening met een preventief karakter en de professionele disciplines worden gebundeld in één organisatie. Doordat alles bij één organisatie wordt ondergebracht ontstaat er meer inzicht in ontwikkelingen en in de effecten van alle dienstverlening en activiteiten. Tevens kan er door één centrale organisatie efficiëntere sturing worden gegeven.

2. Waarom heeft de gemeente gekozen voor Voorschoten Voor Elkaar?

De gemeente heeft de lokale partij Voorschoten Voor Elkaar gekozen omdat zij geworteld is in Voorschoten en kennis van de inwoners en de (informele) netwerken in het dorp heeft. Deze kennis maakt het mogelijk om in de uitvoering optimaal aan te sluiten bij de lokale vraag.

3. Welke organisaties gaan straks samenkomen bij Voorschoten Voor Elkaar?

De taken van de stichtingen MEE, Kwadraad, Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland en Voorschoten Voor Elkaar komen straks samen in één organisatie. Deze brede welzijnsorganisatie vormt een stevig netwerk met de wijk- en activiteitencentra en coördineert het (preventieve) aanbod zodat er geen knelpunten of dubbelingen zijn. Tot nu toe werkte de gemeente in een subsidierelatie met deze organisaties samen voor de verschillende vormen van ondersteuning, zoals maatschappelijk werk, cliëntondersteuning, jeugdwerk en welzijnswerk. De subsidies die deze organisaties ontvangen, worden met ingang van 1 januari 2020 gecombineerd in één opdracht aan Voorschoten Voor Elkaar.