Direct naar de inhoud van deze pagina

De Beursvloer

MATCH MIYO - LIONS

Afgelopen week overhandigde Lions-voorzitter Erwin Lunshof een cheque van 500 euro aan Eveliene Schoenmakers en Murielle Jonk van muziektheatergroep MIYO voor de aanschaf van nieuwe draadloze microfoons. Met de nieuwe microfoons kan het gezelschap doorgaan met het geven van mooie uitvoeringen. Erwin Lunshof: 'De Lions ondersteunen meerdere concrete

MATCH miyo - rotary

projecten van organisaties die mooie dingen voor Voorschoten doen. MIYO is een creatief en enthousiast gezelschap en wij vinden het erg leuk dat we hen weer een stapje verder hebben kunnen helpen!' Het eerste contact tussen MIYO en de Lions werd gelegd tijdens de succesvolle 'beursvloer' waar verenigingen en potentiële sponsors elkaar konden ontmoeten. Lunshof: 'Er zijn veel clubs of sponsors zoals de Lions die graag in contact komen met organisaties of mensen die iets goeds doen voor de samenleving en daarvoor ondersteuning of sponsoring zoeken. Dit is één van de vele contacten die daar tot stand zijn gekomen en ik hoop dat we volgend jaar weer een mooi plan verder kunnen helpen!' (https://www.voorschotensekrant.nl)

_______________________________________________________________________________________________________________

Eerste Beursvloer Voorschoten succesvol met 48 matches

DSC_4884Op donderdag 28 september 2017 slaan wethouder Daan Binnendijk en Ria van Vliet, directeur van Voorschoten Voor Elkaar, om 17.15 uur de gong in House of Vision: het startsein van de eerste Beursvloer Voorschoten. Terwijl het geluid nog nagalmt, lopen afgevaardigden van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en gemeente elkaar tegemoet. Tijd om elkaar te leren kennen, te netwerken en boven alles matches te maken! Dit is het concept van Beursvloer Voorschoten. Het eindresultaat mag er zijn: 48 matches met een maatschappelijk waarde van bijna € 20.000,-.

Op initiatief van Voorschoten Voor Elkaar vond 28 september de eerste Beursvloer Voorschoten plaats. Het event werd gesubsidieerd door de Gemeente Voorschoten en Fonds 1818. Het genoemde evenement past goed binnen de visies van genoemde betrokkenen. Door middel van ontmoetingen, matches, nieuwe lokale en regionale contacten de lokale samenleving verbinden en versterken. Goed voor de lokale en regionale economie en het ontstaan van nieuwe partnerschappen. En dat is belangrijk in een tijd waarin de overheid zich terugtrekt en men meer een appel doet op burgerinitiatief en maatschappelijk ondernemen.

In mei 2017 is Voorschoten Voor Elkaar samen met Sandra de Jong van Sandra 4 Events gestart met de voorbereidingen voor Beursvloer Voorschoten. Dit heeft geleid tot 40 deelnemende organisaties en bedrijven. Directeur van de stichting Ria van Vliet: "Om de betrokkenheid te zien waarmee de deelnemers elkaar gisteren hebben ontmoet en bereidwillig matches hebben gemaakt is zeer bijzonder. De Beursvloer is als evenement dan wel ten einde, het resultaat zal echter nog maanden nawerken, omdat nu de gemaakte matches zullen worden uitgevoerd. Als organisatoren zullen wij dat proces nauwlettend monitoren."

De deelnemers waren enthousiast. Niet alleen vanwege de gemaakte matches, maar ook vanwege de nadere kennismaking met elkaar. Dat leidde in korte tijd tot een aantal verrassende nieuwe samenwerkingen", vertelt Sandra de Jong.

Tijdens de Beursvloer Voorschoten sloten onder andere Rabobank en JES Rijnland een match met elkaar, waarbij Rabobank in ruil voor publiciteit een gastles gaat verzorgen. Muziektheathergroep Make It Your Own gaat optreden bij Foreschate en krijgt als tegenprestatie een naaister die de kleding voor hun optredens gaat verzorgen. Een spontane match vond plaats door Wasabi Graphix & Design, een van de ondernemers uit House of Vision die een kijkje kwam nemen, zij gaan in ruil voor een rondleiding door Museum Voorschoten een multi mediaonderzoek voor het museum uitvoeren.

Na het beëindigen van het matchproces hebben de deelnemers verder genetwerkt onder het genot van een hapje en een drankje. De afsluiting van een succesvol evenement dat hopelijk in 2018 een vervolg krijgt.


Foto impressie
Video impressie

_______________________________________________________________________________________________________________
Beurskrant
28-08-2017

Schermafbeelding 2017-08-28 om 13.14.48


Afgelopen weekend is de Voorschotense Krant verschenen, met daarin een speciaal uitneembare Beurskrant. In de Beurskrant staan alle belangrijke informatie en inspirerende voorbeelden overzichtelijk bij elkaar. Klik hier voor de digitale versie van de Beurskrant.

Niet gekregen? De krant is af te halen bij de Daily Shop, Boekhandel de Kler, winkelcentrum Noord Hofland, de Shell Beethovenlaan, de Texaco bij het station, bij de verzorgingstehuizen en op leestafels in de horeca.
Heeft jouw bedrijf Maatschappelijk Betrokken Ondernemerschap hoog in het vaandel staan? Of krijgt jouw vereniging of stichting niet alle klussen geklaard? Op de Beursvloer 2017 matchen we vraag en aanbod, met gesloten beurs. Ons doel is zoveel mogelijk matches te maken. Doe jij ook mee?

Waarom meedoen aan de Beursvloer?

Deelname aan de Beursvloer bevordert je maatschappelijke betrokkenheid. Je doet nieuwe contacten op en er worden samenwerkingsverbanden gerealiseerd. Tijdens het evenement ben je verzekerd van muzikaal entertainment en catering. Ook vallen er prijzen te winnen voor de mooiste match.

beursvloer-web (003)

Matchen van vraag & aanbod

Bedrijven en lokale maatschappelijke organisaties ontmoeten elkaar tijdens de 1e Beursvloer op donderdag 28 september 2017 in het House of Vision aan de Rouwkooplaan 5 in Voorschoten. De hulpvragen van stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven variëren van het beschikbaar stellen van een vergaderruimte tot het verlenen van juridisch of commercieel advies. De maatschappelijke organisaties gaan actief op zoek naar bedrijven die hun hulpvraag kunnen oplossen. Voor bedrijven dé kans maatschappelijk van betekenis te zijn. Deelname is kosteloos.

Er is nog geen nieuwe Beursvloer gepland. We houden u op de hoogte als er meer informatie is.