Direct naar de inhoud van deze pagina

Mantelzorg

01a

Mantelzorgers leveren een belangrijke maatschappelijke bijdrage. Vaak onverwachts komt deze taak op hun pad. De zorg voor een naaste wordt meestal als vanzelfsprekend gezien en komt vaak neer op één persoon. Het kan fysiek en emotioneel zwaar zijn.

Voorschoten Voor Elkaar ondersteunt mantelzorgers door de inzet van vrijwilligers. Hiernaast organiseren wij regelmatig cursussen voor mantelzorgers en organiseren wij de week van de Mantelzorg.


Mantelzorgondersteuning

Lees hier verder wat Voorschoten Voor Elkaar voor je zou kunnen betekenen.

De week van de Mantelzorg

Programma week van de mantelzorgIn 2017 organiseerde Voorschoten Voor Elkaar voor het eerst de week van de mantelzorg. Deze week zat vol activiteiten speciaal georganiseerd voor mantelzorgers. Zo waren er cursussen, lezingen en workshops. Sommige met een educatief karakter, maar ook veel activiteiten die gewoon leuk zijn om te doen. Bent u benieuwd hoe het is geweest? Bekijk het filmpje
Ook in 2018 zullen wij de mantelzorgers in het zonnetje zetten tijdens de dag van de mantelzorg. Benieuwd? Houd de site in de gaten of bel 071-5619001 voor meer informatie.


Cursusaanbod voor mantelzorgers

Kijk bij ons cursusaanbod voor trainingen en cursussen voor mantelzorgers.

Mezzo

Mezzo is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander. Op www.mezzo.nl vind je allerlei informatie over mantelzorg.

Alzheimer Café / Alzheimer Nederland

Stichting Alzheimer Café Voorschoten biedt ondersteuning in de omgang met Alzheimer voor mensen met dementie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden. De informatie wordt versterkt via themabijeenkomsten waar ruim gelegenheid is elkaar te ontmoeten.
De bijeenkomsten vinden iedere derde woensdag van de maand plaats tussen 19.30 uur en 21.30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

De data in 2018 :
Woensdag 17 januari - Omgang met mensen met dementie
Woensdag 21 februari - Dementie, een persoonlijk verhaal

Waar :
Ruimte Plus
Merelhof 7-11, 2251 DA Voorschoten
Er is voldoende parkeergelegenheid.
Heb je een probleem met vervoer? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

U bent van harte welkom!