Direct naar de inhoud van deze pagina

Mantelzorg 3-daagse

Ben jij mantelzorger?

Meld je dan hier aan voor voor de Mantelzorg 3-daagse !


Ken jij een mantelzorger?

Meld hier een mantelzorger aan voor een extra zonnetje tijdens de Mantelzorg 3-daagse!


Mantelzorg 3-daagse:

Op 10 november is het weer de jaarlijkse dag van de mantelzorg. Ook dit jaar voor Voorschoten Voor Elkaar reden om de mantelzorgers van Voorschoten in het zonnetje te zetten. Dit jaar organiseert Voorschoten Voor Elkaar in samenwerking met Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, Gemiva SVG-Groep, Florence, Topaz en de gemeente Voorschoten de Mantelzorg 3-daagse. 8, 9 & 10 november staan de mantelzorgers centraal en worden diverse creatieve en ontspannende activiteiten georganiseerd. Je kunt aan meerdere activiteiten deelnemen en deze zijn allemaal kosteloos.

Is aanmelden via de website lastig? Telefonisch aanmelden kan natuurlijk ook via 071-561 90 01, bereikbaar op werkdagen van 09.00-15.00 uur.


Extra zonnetje

Naast het algemene activiteitenprogramma is het ook mogelijk om een mantelzorger aan te melden voor een extra waardering. Ken jij een mantelzorger en vind jij dat deze persoon hiervoor in aanmerking komt? Meld deze mantelzorger dan aan via de bovenstaande link of bel 071-561 9001. Aangemelde mantelzorgers worden persoonlijk uitgenodigd voor de feestelijke slotavond van de Mantelzorg 3-daagse op zaterdag 10 november. Tijdens deze avond ontvangen deze mantelzorgers uit handen van wethouder Nanning Mol een extra waardering.

Let op! Aanmelden voor het extra zonnetje kan tot 8 november!

De slotavond met cabaret van Hester Macrander met "Het zijn de kleine dingen" is toegankelijk voor alle mantelzorgers van Voorschoten en wordt gehouden in Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Een introducé is ook van harte welkom. Vooraf aanmelden is nodig via de website van Voorschoten Voor Elkaar. Hier zijn ook alle andere kosteloze activiteiten te vinden.


Ben jij mantelzorger?

Verzorg jij regelmatig vrijwillig een familielid, vriend of buurman met een ziekte of beperking? En kan hij of zij daardoor thuis blijven wonen? Dan bent jij een 'mantelzorger'. Je geeft die zorg omdat je een persoonlijke band met die persoon hebt. Behalve verzorging, kan mantelzorg ook hulp bij dagelijkse activiteiten zijn. Mantelzorg kan intensief zijn, vooral naast een baan of als je gewoon elke dag naar school moet. Door mantelzorg kan de ander zich redden, thuis blijven wonen en deelnemen aan de samenleving

In Voorschoten zijn er ruim 6.000 mensen die voor een ander zorgen. Maar liefst 895 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers deze zorg vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Niet alleen voor de Mantelzorg 3-daagse maar voor de toekomst willen wij alle jonge mantelzorgers in beeld hebben zodat wij hen kunnen helpen en ondersteunen bij deze zware en vaak ongevraagde taak.