Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

Uitnodiging themabijeenkomst
Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel
28 februari 2018

1

Beste mantelzorger,

Zorgt u voor iemand met NAH, bijvoorbeeld iemand met Parkinson, iemand die een herseninfarct of een hersenbloeding heeft gehad? Dan is er veel veranderd in uw leven.

Olga Werkhoven, werkzaam als locatiemanager bij Gemiva, gaat samen met u in gesprek over:

  • De gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel
  • Wat betekent het voor u als mantelzorger
  • Hoe is dat voor u als mantelzorger
  • Welke mogelijkheden zijn er
  • Is er ondersteuning waar u naar op zoek bent of die u mist

Praktische informatie:

Wanneer:

Woensdagmiddag 28 februari 2018
Van 14.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur
Na de bijeenkomst is er gelegenheid om eventuele vragen te stellen aan de aanwezige mantelzorgadviseur.

Waar:
Koolzaal
BplusC bibliotheek
Nieuwstraat 4 in Leiden

Aanmelden:

Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van Eva:

https://wijzijneva.nl/agenda/bijeenkomst-omgaan-met-niet-aangeboren-hersenletsel

of telefonisch bij Sandra Cuvelier.

Aanmelden kan tot 19 februari 2018, na deze datum worden de bevestigingen verstuurd.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Eva via s.cuvelier@wijzijneva.nl of via (071) 516 14 45 en vragen naar Sandra Cuvelier of Samantha Chaudron.

Wij zien u graag op bovenstaande datum.

Met vriendelijke groet,

Sandra Cuvelier

Adviseur Informele Zorg Eva

Postbus 149, 2350 AC Leiderdorp
T 071-516 14 45

E s.cuvelier@wijzijneva.nl
W www.wijzijneva.nl

_______________________________________________________________________________

Alle kinderen doen mee!

Afbeeldingsresultaten voor kind bal sporten

Vraag voor het nieuwe schooljaar de minimaregelingen van het kindpakket aan.

Heb je moeite om elke maand rond te komen? Kunnen je kinderen bijvoorbeeld geen lid worden van een (sport)vereniging? Het is belangrijk dat je kinderen kunnen sporten, schoolspullen als computer en tablet kunnen kopen en mee kunnen blijven doen aan de maatschappij. Daarom heeft de gemeente speciale regelingen die je kunt aanvragen afhankelijk van de hoogte van je inkomen.

Welke regelingen zitten er in het kindpakket?
Bekijk alle regelingen van de gemeenten Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar op: www.lv.nl/minima. Per gemeente zijn er verschillende regelingen.

Mag je een regeling aanvragen? Dat hangt af van de hoogte van je inkomen en je vermogen. De gemeente kijkt naar je inkomen en vermogen om te bepalen of je recht hebt op 1 van de regelingen. Deze grenzen bepaalt de Rijksoverheid. Bekijk je inkomens- en vermogensgrens op: https://www.lv.nl/bijstandsnorm-en-vermogengrens.

Regelingen aanvragen.
Voor het aanvragen van een regeling moet je een afspraak bij de gemeente maken. Dit kan via het telefoonnummer 14070. Heb je een bijstandsuitkering? Ga dan naar www.lv.nl/flitsbalie en vraag de regelingen online aan.


_____________________________________________________________________________


Speciale Bijeenkomst

alzheimer
Alzheimer Café Voorschoten, 20 september ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van het Alzheimer café in Nederland en van Wereld Alzheimer Dag op 21 september

Thema: 'Dementie: kunst en genieten'
('Onvergetelijk Mauristhuis')
Geert-Jan Borgstein van het Mauritshuis zal een presentatie verzorgen over de 'onvergetelijke' rondleiding in het Mauritshuis voor mensen met dementie en hun dierbaren (partner of mantelverzorger).
Hij zal informatie geven over dit project en daarna een presentatie aan de hand van een schilderij dat vertoond wordt op een scherm. De bezoekers worden hierbij actief betrokken.
Uiteraard ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Plaats: Ruimte Plus, Merelhof 7-11, Voorschoten.
Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30, einde 21.15 uur.
Wij verwachten veel bezoekers en daarom moet u zich ditmaal van te voren aanmelden.
email: jatcornelissen@casema.nl of telefoon: 071-5616048
Let op: toegang is gratis in volgorde van aanmelding maar vol is vol.

Speciale aanbieding
Tijdens deze bijeenkomst zal een speciale aanbieding worden gedaan voor een drietal rondleidingen 'Onvergetelijk Mauristhuis' in het museum te Den Haag.

_______________________________________________________________________

Oproep voor ervaringsdeskundigen Armoede en Schulden

Verzonden: 2 juni 2017 - 16:10

Ervaringsdeskundigen gezocht

Op 22 juni organiseert Sociaal Werk Nederland een bijeenkomst over Armoede en Schulden. Op deze na-middag praten desko's, bobo's en anderen over de problemen en oplossin

gen. Bij elk groepje schuift een ervaringsdeskundige aan die ter plekke feedback geeft: zijn dit inderdaad de problemen? En kloppen die oplossingen wel? Werkt dat?

We zoek 15 van deze ervaringsdeskundigen.
Ken je mensen die schulden hebben gehad, of er nog middenin in zitten? En die er geen moeite mee hebben om daarover te vertellen, en het waardig kunnen verwoorden? Help ons, en vraag hen om er te ook te komen. Tegen een vergoeding van 100 euro en reiskosten.

De bijeenkomst is op 22 juni, 14:30 tot 19:30.
Landelijke Moed en Morgen-bijeenkomst bij de Rabobank Salland, Hanzeweg 3 Deventer.
Reactie graag aan elich@sociaalwerk.nl

______________________________________________________________________________

PERSBERICHT

GOEDKOPE RIJBEWIJSKEURING SENIOREN IN VOORSCHOTEN

VOORSCHOTEN - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 8 mei, 12 juni en vervolgens minimaal eens per maand bij de Thuiszorg Florence, Bachlaan 2. Voor informatie en een afspraak bel je naar het landelijke afsprakenbureau:

036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.


Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 37,50, medisch € 57,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 57,50.

Leden van Florence en/of CNV/ouderenbonden krijgen € 7,50 korting op deze tarieven.

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat je naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het

keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

EINDE PERSBERICHT

______________________________________________________________________________

Groot Voorschoten- Voorschoten

Gemeente geeft gratis NIBUD agenda weg!

Het nieuwe jaar komt er weer aan. Een goed moment om goede voornemens te omarmen. Zo is een voornemen om in 2017 niet steeds een stukje maand over te houden aan het einde van je geld. De gemeente Voorschoten vindt het belangrijk om haar bewoners bewust te maken van financiën en hoe om te gaan met geld. Daarom geven we voor het tweede jaar de NIBUD agenda uit. Deze kun je woensdag 7 december ophalen.

NIBUD agenda 2017

De NIBUD agenda staat boordevol tips over financiën. Hoe krijg je bijvoorbeeld meer grip op je geld? Hoe maak je een maandbegroting? En waar kun je ondersteuning krijgen als je (toch) in de schulden raakt. We geven handige bespaartips en verwijzen door naar regelingen die de gemeente heeft voor mensen met een laag inkomen. Een hele praktische en nuttige agenda dus!

Agenda ophalen

De gratis agenda kun je woensdag 7 december ophalen van 12.30 uur tot 14.30 uur in de Merelhof (Merelhof 7-11, Voorschoten). Heb je ook vragen over regelingen en ondersteuning vanuit de gemeente? Dan kun je deze stellen aan de aanwezige consulenten van de gemeente. Ook Wethouder Nieuwenhuizen zal aanwezig zijn. Omdat de gemeente het belangrijk vindt en dat we goed samenwerken met organisaties die zich ook inzetten voor mensen met een laag inkomen zal ook SchuldHulpMaatje Voorschoten en Leergeld Voorschoten aanwezig zijn. Wij hopen je volgende week te zien.

_____________________________________________________________________________

Gezocht: leden actie team

______________________________________________________________________________

De Heemtuin in beweging

Midden tussen de wijken Adegeest, Centrum en Nassauwijk in Voorschoten ligt de Heemtuin. Een ontmoetingsplek midden in de natuur.

Koffie drinken, een wandeling door het park, inkopen en voorbereiden gezamenlijk lunch, krantje lezen of een spelletje. Voor ieder wat wils op deze mooie plek. Vanaf donderdag 22 september starten we met iets nieuws: een bewegingsactiviteit.


De Heemtuin is een samenwerking tussen stichting Florence, Voorschoten Voor Elkaar en de Gemiva-SVG Groep.

Je woont prettig in je vertrouwde omgeving. Maar je wilt er ook wel eens op uit. Onder de mensen zijn. Wellicht is De Heemtuin iets voor jou?

Je bent van harte welkom om mee te doen aan de verschillende activiteiten, binnen én buiten. De activiteitenbegeleiders en vrijwilligers doen er alles aan om aan jouw wensen tegemoet te komen.

De nieuwe bewegingsactiviteit Op donderdag 22 september 2016 gaan we van start. Op muziek laat onze dansdocent zien dat bewegen voor iedereen mogelijk is. Welke leeftijd dan ook, met óf zonder beperking. Iedereen is welkom! De les start om 10.30 uur en duurt tot 11.15 uur. Daarna en je natuurlijk van harte welkom om gezellig een kopje koffie te komen drinken.

Praktische informatie: Je bereikt de ingang van De Heemtuin via de Prins Bernhardlaan. De Heemtuin is iedere maandagochtend geopend van 10.00 - 12.00 uur en donderdagochtend van 10.00 - 12.00 uur voor de bewegingsactiviteit. Je betaalt een kleine bijdrage voor de activiteiten (m.u.v. "bewegen in De Heemtuin") , koffie, thee en eenvoudige broodmaaltijd.

Meer weten of langskomen? Wil je meer weten of misschien een keertje langskomen? Je kunt bellen met Voorschoten Voor Elkaar, telefoon (071) 561 90 01. Hier kun je je aanmelden. Voor vervoer kun je gebruik maken van de Cirkelbus. Aanmelden voor de Cirkelbus kan via telefoonnummer (071) 562 22 67.

______________________________________________________________________________

Persbericht Senioren magazine

Dag van de mantelzorg 2016
In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op naasten, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.
Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks rond 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Hobby's en sociale contacten lijden hier soms onder.
Op 12 november worden mantelzorgers uit Voorschoten en Wassenaar feestelijk onthaald bij La PLace in Duinrell te Wassenaar. Het thema van de dag is dit jaar "Mantelzorg doe je samen!"
Het programma duurt van 12.00 – 15.30 uur en bestaat uit een gezellige mantelzorg lunch, een workshop "loskomen van het zorgen" en de wethouders van beide plaatsen zullen het mantelzorgbeeldje uitreiken. Maar deze dag is voornamelijk bedoeld om elkaar te ontmoeten en mantelzorgmomenten met elkaar te delen.
Ken je een mantelzorger of ben je zelf mantelzorger, meldt je dan, tot 2 november, aan bij:
Voor Elkaar, Mieke Klein, 071 561 9001 of mieke.klein@voorelkaarvoorschoten.nl
SMOW, Remke van Rooden, 070 511 06 48 of r.vanrooden@smowassenaar.nl