Direct naar de inhoud van deze pagina

Vrijwilliger Centraal

pasfoto JetVrijwiliger Centraal – Jet Smeets "Het zou zo mooi zijn als Voorschoten daarbij ook de verbinding met jong en oud tot stand zou komen zeker omdat de vergrijzing toeneemt ook in Voorschoten."

In deze rubriek presenteren wij met trots één van de gedreven vrijwilligers van Voorschoten, ditmaal: Jet Smeets.

Ik woon nu al weer sinds bijna 13 jaar in Voorschoten. Eerder heb ik hier ook al 10 jaar gewoond en in die tussentijd 14 jaar in Leidschendam.

Ik ben opgeleid als verpleegkundige en ben in de periode dat de kinderen nog klein waren 's avonds in de wijk gaan werken en later bij Marente als verpleegkundige gespecialiseerd in chronische ziekten. Daarbij had ik veel met ouderen te maken. In Voorschoten heb ik het ouderenspreekuur gedaan.

Het is heerlijk om in Voorschoten te wonen, de omgeving is prachtig om te wandelen, te fietsen en alles is binnen handbereik als het gaat om het opsnuiven van cultuur, sporten of een dagje winkelen.

Het zou zo mooi zijn als in Voorschoten daarbij ook de verbinding met jong en oud tot stand zou komen zeker omdat de vergrijzing toeneemt ook in Voorschoten. Met dit idee heb ik contact gezocht met Voorschoten Voor Elkaar. We hebben nu de verbinding met de wijkmanager en het jongerenwerk gelegd en we hebben zin om hier een geslaagd project van te maken!

Ben jij ook benieuwd hoe dit burgerinitiatief een vervolg krijgt? Houd onze website in de gaten!


Vrijwilliger Centraal – Lisanne Quint "Ik hoop hier veel te mogen leren en een gezellige tijd te hebben"

In deze rubriek presenteren wij met trots één van de gedreven vrijwilligers van Voorschoten, ditmaal:
Lisanne Quint.

Wij maken deze maand graag gebruik van de nieuwsbrief om een nieuwe vrijwilliger voor te stellen! Wij hopen dat Lisanne een bekend gezicht wordt voor de Voorschotenaar, je kunt haar namelijk drie middagen in de week vinden als receptiemedewerkster bij Voorschoten Voor Elkaar.

"Een thuisblijfmoeder zal ik nooit worden, dus ik ben heel blij dat Voorschoten Voor Elkaar een ervaringsplek heeft voor mij. Mijn naam is Lisanne Quint, 30 jaar jong en gediplomeerd kinderopvang en jeugdzorgmedewerkster.

Binnen mijn vakgebied is het lastig werk te vinden dat ik met thuis kan combineren, vandaar een omscholing naar administratief medewerker, een opleiding van 9 maanden. Daarnaast werk ik maandag, donderdag en vrijdagmiddag bij Voorschoten Voor Elkaar als receptiemedewerkster en op donderdagochtend bij Stichting Middin, dagbesteding.

Ik hoop hier veel te mogen leren en een gezellige tijd te hebben."


Vrijwilliger Centraal - Jeannette Pels "Ik wil graag onder de mensen zijn"

In deze rubriek presenteren wij met trots één van de gedreven vrijwilligers van Voorschoten, ditmaal: Jeannette Pels.

Jeannette is begonnen als balie medewerker bij Topaz Vlietwijk. Ze werkt een dag in de week, op donderdagochtend vier uur en behandelt alle voorkomende vragen en telefoontjes.

"Het werk is gezellig en afwisselend. Ik ben gepensioneerd en wil graag onder de mensen zijn naast mijn eigen vriendenkring. Als je tijd hebt en je kan het, dan vind ik het (h)eerlijk om iets voor een ander te doen. Ik ben aan vrijwilligerswerk gekomen via het nieuwe digitale platform van Voorschoten Voor Elkaar. Het contact via de site ging heel rap. Erg prettig.", aldus Jeannette.


Vrijwilliger Centraal - Barie Verhoog-Kalisvaart "Je hebt het gevoel dat je nuttig bent."

In deze rubriek presenteren wij met trots één van de gedreven vrijwilligers van Voorschoten, ditmaal: Barie Verhoog-Kalisvaart.

Ze heeft de leeftijd om zelf verwend te worden. In plaats daarvan serveert Barie Verhoog-Kalisvaart warmte, gastvrijheid en eten aan anderen. Elke tweede en vierde dinsdag van de maand, in de Merelhof waar zij bijna 25 jaar geleden is begonnen met de open eettafel voor 55-plussers. Mensen die moeite hebben om zelf maaltijden voor te bereiden of gewoon behoefte hebben aan contact. "Dit geeft erg veel voldoening. Je hebt het gevoel dat je nog nuttig bent. Dat je wat kunt doen voor die ouderen. Ik voel me er erg happy bij."

Ben jij ook trots op de vrijwilligers in je eigen organisatie en wil je ze in het zonnetje zetten? Laat het ons weten via het contact formulier.