Direct naar de inhoud van deze pagina

Ontmoeten in Parkhuis

Contact, gezelligheid en bewegen in Parkhuis

De meeste ouderen willen op zichzelf blijven wonen en kunnen zich met hulp ook prima redden. Waar zij wel tegenaan lopen is het gemis aan contact en gezelligheid. Gelukkig is er Parkhuis! Een ontmoetingsruimte met bij een heemtuin, middenin het mooie groen van het Berkhoutpark, achter de seniorenwoningen aan de Prins Bernhardlaan. Op maandagochtend en woensdagochtend van 10.00-12.00 uur en donderdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur kan iedereen er terecht voor koffie / thee, een spelletje en heel veel gezelligheid!

Ontmoetingsruimte Parkhuis

De ontmoetingsruimte Parkhuis in het Berkhoutpark wordt gedraaid door vrijwilligers. De vrijwilligers maken een praatje met de bezoekers, zorgen voor koffie en thee en informeren belangstellend hoe het met de bezoekers gaat. Soms zijn er wel 20 bezoekers en het komt regelmatig voor dat de bezoekers elkaar nog van vroeger kennen. Ze drinken samen koffie, maken een praatje of doen een spelletje. Binnen, of bij mooi weer op het prachtige terras!

VoorElkaar_245

Bewegen voor Senioren in Parkhuis

Voor het onderdeel Bewegen voor Senioren is er een professionele kracht aangetrokken. Ashley leidt de groep is en is gediplomeerd dansdocent, zij weet precies waar de grenzen liggen van ouderen die meedoen. Elke donderdagmorgen van 10.15-11.00 uur is er een enthousiaste groep deelnemers die lekker buiten even met elkaar in beweging zijn. De bijdrage voor de beweegactiviteit is € 3,50 per les inclusief een kopje koffie na het bewegen.

IMG_9389-sport

Sociaal Werker van Voorschoten Voor Elkaar

De vrijwilligers worden ondersteund door een sociaal werker van Voorschoten Voor Elkaar. De sociaal werker speelt een belangrijke rol bij het tijdig signaleren en het op weg helpen van mensen die behoefte hebben aan ondersteuning. Hiernaast kan de sociaal werker ondersteunen bij burgerinitiatieven. Dit alles met als doel het vergroten van het welzijn en de zelfredzaamheid van inwoners van Voorschoten. In de Heemtuin is de sociaal werker op de achtergrond aanwezig en biedt ondersteuning aan de vrijwilligers waar nodig. Daarnaast kan de sociaal werker een rol spelen bij het doorverwijzen en het zoeken naar passende hulp voor bezoekers van de Heemtuin, indien dit aan de orde is.

Openingstijden

  • Maandagochtend van 10.00 tot 12.00 voor koffie/ thee en ontmoeting.
  • Woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 voor koffie/thee en ontmoeting.
  • Donderdagochtend van 10.15 tot 11.00 voor een bewegingsactiviteit.
  • Donderdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur koffie/thee en ontmoeting.

Vrijwilliger worden?

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers, om de openingstijden en dagen uit te breiden. Ben jij de vrijwilliger die wij zoeken, schroom niet en neem contact met ons op.


Praktische informatie

Je bereikt de ingang van de Heemtuin via de Prins Bernhardlaan. Je betaalt een kleine bijdrage voor de (beweeg)activiteit, koffie en thee.

Vervoer nodig?

Heb je vervoer nodig? Aanmelden voor de Cirkelbus kan via telefoonnummer 071 562 22 67

Meer informatie en aanmelden

Voorschoten Voor Elkaar, Gemiva-SVG groep en Florence werken samen in Parkhuis.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Team Voorschoten Voor Elkaar.