Direct naar de inhoud van deze pagina

Week van de mantelzorg

loesje_mantelzorgBent u mantelzorger? Meld u dan nu aan en blijf op de hoogte van de week van de mantelzorg!

Op 10 november is het weer de jaarlijkse dag van de mantelzorg. Voor Voorschoten Voor Elkaar reden om van zondag 5 tot en met vrijdag 10 november de week van de mantelzorg te organiseren. Tijdens deze week staan de mantelzorgers centraal en worden diverse activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Denk hierbij onder andere aan diverse workshops (koken, schilderen, bloemschikken etc.) een beauty dag, lezingen, bioscoop, sportclinics voor jongeren en nog veel meer. Wilt u persoonlijk op de hoogte gehouden worden van het programma? Meld u dan nu aan via mantelzorg@voorschotenvoorelkaar.nl.

Verzorgt u regelmatig vrijwillig een familielid, vriend of buren met een ziekte of beperking? En kan hij of zij daardoor thuis blijven wonen? Dan bent u een 'mantelzorger'. U geeft die zorg omdat u een persoonlijke band met die persoon heeft. Behalve verzorging, kan mantelzorg ook hulp bij dagelijkse activiteiten zijn. Mantelzorg kan intensief zijn, vooral naast een baan of als je gewoon elke dag naar school moet. Door mantelzorg kan de ander zich redden, thuis blijven wonen en deelnemen aan de samenleving.

In Voorschoten zijn er ruim 6.000 mensen die voor een ander zorgen. Maar liefst 895 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers deze zorg vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom worden de mantelzorgers van Voorschoten van zondag 5 tot en met vrijdag 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Week van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. In de Week van de Mantelzorg worden mantelzorgers feestelijk bij elkaar gebracht, kunnen ze informatie vergaren of gewoon even lekker ontspannen. Meer weten over de week van de mantelzorg of mantelzorg in het algemeen? Neem dan contact op met de medewerkers van Voorschoten Voor Elkaar via (071) 561 90 01 of mail naar mantelzorg@voorschotenvoorelkaar.nl.