Buurtbuddies Voorschoten

Buurtbuddies Voorschoten

Doe mee en doe meer samen

Zelfstandig wonen en elkaar helpen met alledaagse dingen. Je sociaal netwerk uitbreiden, samen dingen doen en je talenten ontdekken.

Je woont op jezelf of je wilt op jezelf wonen. Maar je kent niet veel mensen in jouw buurt of wijk. Je voelt je misschien wel eens eenzaam. Het lijkt je leuk om af en toe wat te gaan doen met anderen. En soms kun je wel een beetje hulp gebruiken. Herken je dit? Dan is Buurtbuddies iets voor jou!

Wat is Buurtbuddies?

Bij Buurtbuddies ben je er voor elkaar, want iedereen is wel ergens goed in. Je leert mensen in de omgeving beter kennen en je leert hoe je dingen zelfstandiger doet. Samen naar de tandarts, boodschappen doen, een administratieve klus, of iets in huis, het zijn soms de kleine dingen waar je elkaar mee kunt helpen. Buurtbuddies draagt bij aan jouw ontwikkeling omdat je bijvoorbeeld leert om hulp te vragen, zelfvertrouwen krijgt, een netwerk opbouwt en zelfstandiger wordt. Want bij Buurtbuddies gaat het erom wat je wel kan.

Voor wie is Buurtbuddies?

Iedereen met een (hulp)vraag kan bij Buurtbuddies terecht, want iedereen kan in een kwetsbare positie terecht komen. Soms is tijdige aandacht en ondersteuning voldoende om in korte tijd weer op eigen benen te staan. Maar ook als je langdurige ondersteuning nodig hebt, biedt Buurtbuddies jou een vangnet. Herkenbaarheid en verbinding zijn belangrijke onderdelen van het succes van Buurtbuddies. Daarom zorgt Buurtbuddies ervoor dat jij mensen ontmoet die in een vergelijkbare situatie zitten. Want samen kom je verder.

Hoe werkt het?

Je vormt samen met 9 tot 12 mensen uit jouw buurt of wijk een Buurtbuddiesgroep. Je woont in je eigen huis en er is een centrale afspreekplek waar je wekelijks bij elkaar komt. Ook als je wat verder van elkaar woont, is deze plek nooit langer reizen dan zo’n 15 minuten. Zo kom je makkelijk met andere dorpsgenoten in contact. Een vrijwilliger uit jouw buurt of wijk helpt jou hierbij en maakt je bekend met je omgeving. Een professionele Buurtbuddies-coach volgt je vanaf de zijlijn en biedt ondersteuning wanneer dat nodig is.

Wil je meer weten?

In het najaar van 2024 starten we weer met een nieuwe groep. De bijeenkomsten vinden plaats in Vliethuis te Voorschoten (Professor Einsteinlaan 2F in Voorschoten). Neem voor vragen stellen en/of je aanmelden contact op via telefoon: 071 - 561 90 01 of e-mail: katja@voorschotenvoorelkaar.nl.

Foto: Freepik.com