Kunst op Recept - Ukelele

Kunst op Recept - Ukelele

Mayke van der Valk

Heb je altijd een instrument willen bespelen? De ukulele is bij uitstek geschikt om binnen afzienbare tijd jezelf en anderen te leren begeleiden bij liedjes. Van kampvuurliedjes tot mantra’s, popliedjes en meer. De ukelele maakt je al blij van als je er een (of meer) ziet en hoort.

Samen kijken we naar wat je graag zou willen en welk repertoire je voorkeur heeft. Mijn methodiek is gebaseerd op jouw mogelijkheden, met rust en herhaling zoveel als wenselijk is.

Je leert de basisakkoorden en verschillende ‘strums’ (aanslag). We leren alles aan de hand van een aantal bekende liedjes, het repertoire kan aangepast worden naar individuele voorkeur. Je kunt een ukulele lenen tot je er klaar voor bent er zelf een aan te schaffen. Advies bij aankoop is mogelijk.

De lessen kunnen voortgezet worden, en er zijn mogelijkheden om je aan te sluiten bij bestaande ukelele groepen.

Over Mayke

alternatetext

Al weer jaren geleden heb ik de ukelele ontdekt. Gitaar was mijn eerste liefde, ik speel nog steeds graag klassieke en Zuid-Amerikaanse muziek, solo en samen met andere muzikanten. Maar de ukelele is voor mij een uitlaatklep, ter ontspanning en voor creativiteit. De klank is vriendelijk en vrolijk. Niet voor niets staat er op mijn visitekaartje: Ukelele als Blijmaker! Ik verzorg workshops en activiteiten voor diverse doelgroepen. Daarnaast ben ik een van de leiders van ukelele groep LEUK in Leiden Noord.

Het is zo leuk om deelnemers te verrassen met de eenvoudige mogelijkheden van dit echt wel volwaardige instrument!

Als basis heb ik de opleiding Docent Gitaar gevolgd aan het Conservatorium te Amsterdam. Die heb ik aangevuld met de opleiding Activiteiten Begeleiding Muziek (Conservatorium Alkmaar), en na mijn ontdekking van het fenomeen ukelele, de opleiding Ukulele Teacher bij James Hill (JHUI).