Direct naar de inhoud van deze pagina

Maatjesproject

Heb je meer behoefte aan sociale contacten of kun je weleens wat hulp gebruiken bij het doen van een boodschap of een ander klein klusje? Neem dan contact op met Voorschoten Voor Elkaar en dan kunnen wij je koppelen aan een maatje.

Wat is het Maatjesproject?

Foto maatje 2

Bij Voorschoten Voor Elkaar zijn verschillende stagiaires werkzaam. Zij zetten zich in voor de hulpvragen van inwoners van Voorschoten via ons Maatjesproject. De stagiaires gaan op bezoek bij ouderen voor een kop koffie en een praatje, een spelletje, een luisterend oor, een wandeling en/of samen een boodschap doen. Het kan ook zijn dat de stagiairs een keer meegaan naar het ziekenhuis of huisarts als begeleider. De stagiaires worden begeleid door de professionals van Voorschoten Voor Elkaar en vanuit de school waar ze hun opleiding volgen.

Voor wie is het Maatjesproject?

Iedereen die aangeeft meer sociale contacten te willen of af en toe wat hulp kan gebruiken, kan een maatje krijgen om leuke dingen mee te doen, maar ook om hulpvragen bij neer te leggen. Het gaat dan om vragen als een boodschapje doen, een wandeling maken, hulp bij de pc of bijvoorbeeld een spelletje doen. U, als oudere, kunt ook praten over wat u bezighoudt en een maatje kan af en toe wat hulp bieden als u dat nodig heeft.

Ook maatje worden?

Als maatje kan je in korte tijd een groot verschil maken in iemands leven door samen iets te ondernemen en iemand te helpen als ze nergens anders meer terecht kunnen. In dit project kun je een grote rol spelen bij het bestrijden van eenzaamheid en iemand helpen uit zijn /haar isolement te komen. Meld je dan ook aan als vrijwilliger bij het team van Voorschoten Voor Elkaar! Vrijwilliger voor het Maatjesproject hoeven niet per se studenten te zijn. Je kunt je ook als vrijwilliger aanmelden voor het Maatjesproject.

Neem contact op met het team van Voorschoten Voor Elkaar om je aan te melden voor het Maatjesproject.