Direct naar de inhoud van deze pagina

Ontmoeten

Ontmoeten in Voorschoten

Ontmoeten is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Mensen ontmoeten elkaar op school, op het werk, op straat, in de supermarkt, bij de voetbalclub. Ook bij Voorschoten Voor Elkaar ondersteunen en faciliteren wij verschillende initiatieven waarbij ontmoeten centraal staat.

Ontmoeten in de Heemtuin

De Heemtuin is een ontmoetingsplek midden in de natuur. Je kunt er koffie drinken, een wandeling door het park maken, een krantje lezen of een spelletje doen. Bij De Heemtuin is ook een beweegtuin waar je plezierig kunt bewegen met behulp van een speciaal toestel of onder leiding van een beweegdocent, maar als je gewoon lekker buiten wilt zitten is dat natuurlijk ook mogelijk.

VoorElkaar_245

Odensehuiskamer Voorschoten

De Odensehuiskamer Voorschoten is een plek voor ontmoeting en informatie uitwisseling voor mensen met geheugenklachten en/of beginnende dementie en hun mantelzorgers: een laagdrempelige inloop voorziening.

In de Odensehuiskamer wordt uitgegaan van eigen regie. Mensen met geheugenklachten, vergeetachtigheid of beginnende dementie (ondersteund door hun naasten) bepalen zelf op welk moment en hoe vaak ze naar de huiskamer willen komen. Ook kunnen ze zelf bepalen wat ze daar willen doen. Zij hebben hierbij zelf de regie en keuzevrijheid. Dit geldt ook voor mantelzorgers, kinderen e.a. naasten. Een Odensehuis is als het ware een 'vrijplaats' waar veel mogelijk is. Niets hoeft, alles kan. Wil je meer weten over de Odensehuiskamer Voorschoten? Lees meer op onze website onder het kopje Odensehuiskamer Voorschoten of neem contact met ons op.

Open Eettafel

Samen eten brengt meer smaak aan het gerecht!

Uit met de Topaz bus

Met de wind in de haren genieten aan zee, geitjes voeren op de geitenboerderij, een tocht door de bollenvelden met heerlijke lunch; de Topaz bus staat klaar! Voorschoten Voor Elkaar organiseert in samenwerking met Topaz diverse uitstapjes voor ouderen.

VoorElkaar_100

Dineren bij gezinnen thuis

Zou je het leuk vinden om wat vaker buiten de deur te komen en nieuwe mensen te ontmoeten, en mis je weleens de drukte van een jong gezin? Eens per maand kun je aanschuiven bij een gezin met kinderen, je kunt gezellig mee eten en wordt na het eten netjes thuis gebracht.

Verhuur van Merelhof en Heemtuin

Een ruimte nodig voor een maatschappelijke activiteit? Voorschoten Voor Elkaar beheert de locaties Ruimte Plus - Merelhof en De Heemtuin tegen een aantrekkelijk non-profit tarief.