Ondersteuningsmogelijkheden

Ondersteuningsmogelijkheden

Voorkom overbelasting

Mantelzorg geef je uit liefde en persoonlijke betrokkenheid. Je rolt er meestal vanzelf in. Soms blijft de zorg beperkt tot een paar uur per week, maar het kan ook een volledige dagtaak worden. Het houdt meer in dan de gebruikelijke zorg die mensen elkaar geven. Iemand die dichtbij je staat, rekent op je steun en daar ben je je als mantelzorger van bewust.

Als mantelzorger zorg je bijvoorbeeld voor (één van) je ouders, die bepaalde dingen niet meer zelf kunnen. Of je zorgt voor je partner, die chronisch ziek is. Je zorgt voor een buurman, die een zwaar ongeluk heeft gehad en lang moet revalideren. En natuurlijk zorg je voor je kind, dat een lichamelijke of geestelijke beperking heeft.

Zorg ook goed voor jezelf!

Zorgen voor een ander kan voldoening geven. Toch kan de zorgtaak zwaar worden. Ook kan het moeilijk te combineren zijn met je werk, gezin en hobby’s. Belangrijk is dat je niet alleen goed voor de ander zorgt, maar ook goed voor jezelf.

Voorschoten Voor Elkaar biedt de volgende ondersteuningsmogelijkheden:

  • Persoonlijk gesprek met een sociaal werker
  • Informatie en onafhankelijke cliëntondersteuning
  • Ontspannende activiteiten en workshops
  • Jaarlijks een aantal nieuwsbrieven met nuttige tips en informatie
  • Waarderingsmoment tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg
  • Website met actuele informatie en links naar informatieve websites

Een sociaal werker van Voorschoten Voor Elkaar denkt met je mee, kan je adviseren, informeren en ondersteunen op praktisch en emotioneel gebied. De sociaal werker kan helpen met zaken overzichtelijk te maken en bekijkt samen met jou welke ondersteuning er mogelijk is. Zo kun je wat ontlast worden. Wil je een afspraak maken om je situatie te bespreken? Neem dan contact met ons op via info@voorschotenvoorelkaar.nl of bel 071 - 561 90 01.

Nieuwsbrieven

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de jaarlijkse mantelzorgwaardering en informatie ontvangen op het gebied van mantelzorg? Schrijf je dan vrijblijvend bij ons in via info@voorschotenvoorelkaar.nl of bel 071 - 561 90 01.

Foto: Freepik.com