Ben jij jonger dan 25 en zorg je voor een ander?

Ben jij jonger dan 25 en zorg je voor een ander?

afbeelding poster jonge mantelzorgers
Dan ben jij een jonge mantelzorger!

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar, die opgroeien met een zieke ouder, broer, zus, of met een zieke opa of oma die in de directe omgeving van het gezin woont en die intensieve zorg nodig heeft. Is er bij jou thuis iemand langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover vaak zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen? Of zorg je vaak voor een familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger.

Het kan fijn zijn om voor je familielid te zorgen. Maar soms kan het ook wat te veel worden. Hoe zorg je goed voor jezelf? Heb je behoefte aan antwoord op je vragen of eens te praten met iemand die begrijpt dat dit best moeilijk voor je is? Neem dan contact op met ons voor meer informatie. Afspreken hoeft niet bij ons op kantoor, maar kan op een plek waar jij je op je gemakt voelt.

Week van de Jonge Mantelzorger 1-7 juni

Eén week lang heeft de jonge mantelzorger echt de aandacht van Nederland. Speciaal daarom heeft Voorschoten Voor Elkaar een cadeaubon ter waarde van €15,- klaarliggen voor jonge mantelzorgers in Voorschoten. Ben of ken jij een jonge mantelzorger? Neem dan contact op met Diantha Hermans via mantelzorg@voor­schotenvoorelkaar.nl of bel 071 - 561 90 01. Je kunt je ook aanmelden via dit formulier op onze website: Aanmeldformulier Jonge Mantelzorgers.

Verhalen van jonge mantelzorgers

Wil je meer te weten komen over andere jonge mantelzorgers. Klik hier (Verhalen van jonge mantelzorgers - MantelzorgNL) om ervaringsverhalen van jonge mantelzorgers te zien.

Tip: Anonieme supportlijn voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar

Ben je tussen de 18 en 24 jaar? En gaat het even niet zo lekker? Dan kan je anoniem bellen naar de Alles Oké supportlijn of met hen chatten. Alles is bespreekbaar.

Tip: Platform voor jonge mantelzorgers in de Voorschotense regio

Op www.ikzorgvoor.com vind je meer informatie over en voor jonge mantelzorgers, maar ook links naar andere websites waar je terecht kunt voor informatie, steun en contact met andere jonge mantelzorgers.

Foto: Freepik.com