Tips en extra informatie voor mantelzorgers

Tips en extra informatie voor mantelzorgers

Een overzicht op sociaal en financieel gebied.

Klik op de link hieronder voor een volledig overzicht van mantelzorg gerelateerde onderwerpen:

Alle onderwerpen - MantelzorgNL

Sociaal

Je eigen netwerk effectief inzetten 
Hier vind je een overzicht van gratis apps voor mantelzorgers. Deze apps helpen je de zorg voor een naaste met anderen te delen.

Overzicht van gratis apps voor mantelzorgers - MantelzorgNL

Deel je zorg
Deel je zorg is een community speciaal voor mantelzorgers. Hier kunnen mensen die zorgen voor een ander hun zorg(en) delen. 

Deel je Zorg – Community

Lotgenotencontact
Kun je voor emotionele steun als mantelzorger moeilijk bij familie of vrienden terecht? Of wil je niet altijd een beroep doen op dezelfde mensen? Dan is lotgenotencontact misschien iets voor jou. Dit zijn bijeenkomsten voor mensen die net als jij mantelzorger zijn.

Lotgenotencontact - MantelzorgNL

Financieel

Mantelzorgvergoedingen door zorgverzekeraars
Vanuit de aanvullende verzekering zijn er mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen via respijtzorg. Ook zijn vergoedingen mogelijk voor de mantelzorgmakelaar en mantelzorgcursussen.

Klik hier om te zien welke verzekeraars een dekking bieden voor hulp bij mantelzorg vanuit de aanvullende zorgverzekering. (pdf)

Dubbele kinderbijslag
Zorg jij voor een thuiswonend kind dat intensieve zorg nodig heeft? Dan kun je misschien dubbele kinderbijslag aanvragen.

Wil je meer weten over dubbele kinderbijslag? Kijk dan op de website van de SVB. Hier lees je alles over de voorwaarden en de manier van aanvragen

Reiskostenvergoeding voor mantelzorgers
Veel mantelzorgers hebben te maken met reiskosten. Je kunt natuurlijk je naaste vragen of hij/zij je kosten wil vergoeden, maar dit kan niet altijd. Soms betaalt daarom de gemeente een deel van de kosten. Ook kun je de kosten soms aftrekken bij je belastingaangifte. 

Reiskostenvergoeding voor mantelzorgers - MantelzorgNL

Verlofregelingen voor mantelzorgers
Als werkende mantelzorger kun je gebruikmaken van verschillende verlofregelingen. Elke werknemer heeft hier recht op, omdat het wettelijke regelingen zijn. Wel kunnen er in jouw cao afwijkende afspraken of voorwaarden staan. 

Verlofregelingen voor mantelzorgers - MantelzorgNL

ERROR: [foto/toy-bricks-table-with-word-tips.jpg]