Heb je geldzorgen of andere (financiële) problemen?

Heb je geldzorgen of andere (financiële) problemen?

Je bent niet de enige.

Heb je even geen overzicht in je geldzaken? Loop je achter met betalingen of heb je (grote) geldzorgen? Zoek dan zo snel mogelijk hulp! Vaak is er een oplossing mogelijk.

Op deze webpagina hebben we het aanbod van hulp in Voorschoten voor je op een rijtje gezet. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met Voorschoten Voor Elkaar. Onze sociaal werkers kijken samen met jou naar mogelijke oplossingen. Eventueel kunnen zij je doorverwijzen naar één van onze samenwerkingspartners. Er is ook een folder met onderstaande informatie beschikbaar. Deze kun je hier downloaden of ophalen bij ons kantoor aan de Zwaluwweg 4 te voorschoten.

Regelingen/hulp in natura

Kindpakket/minimaregelingen

De gemeente biedt financiële regelingen voor mensen met een laag inkomen en/of gezinnen met schoolgaande kinderen tot 18 jaar. Kijk op: www.lv.nl/regelingen-voor-minima.

Voedselbank

De Voedselbank Voorschoten biedt mensen met een laag inkomen een wekelijks basispakket van levensmiddelen, dat is toegespitst op de persoonlijke (gezins-)situatie. Om te weten of je hiervoor in aanmerking komt, kun je contact opnemen met Voorschoten Voor Elkaar via telefoon: 071 561 9001 of e-mail: info@voorschotenvoorelkaar.nl.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Voorschoten wil kinderen uit de gemeente Voorschoten helpen om mee te kunnen doen met sport, muziek of culturele activiteiten. Met de hulp van Leergeld kunnen kinderen net als de andere leerlingen op de fiets naar school en het huiswerk thuis op de computer maken. Meer informatie is te vinden op: www.leergeld.nl/voorschoten.

Advies en hulp

Grip op je geld/online test

Geldfit helpt jou om financieel fit te blijven of te worden. Doe anoniem de test op: www.geldfit.nl en ontdek binnen 2 minuten wat jij kan doen. Of bel gratis 0800-8115.

Sociaal Raadslieden

Regels en regelingen kunnen best ingewikkeld zijn en soms zie je door de bomen van wet- en regelgeving het bos niet meer. Inwoners van Voorschoten kunnen terecht bij de sociaal raadslieden van Voorschoten Voor Elkaar. Zij helpen bij sociaal-juridische vraagstukken. Bijvoorbeeld vragen over uitkeringen, toeslagen, belastingen, werk of schulden. Ook kunnen zij fondsen aanvragen of doorverwijzen naar betaalbare activiteiten zoals huiswerkbegeleiding. Neem voor een afspraak contact op met Voorschoten Voor Elkaar via telefoon: 071 561 9001 of e-mail: info@voorschotenvoorelkaar.nl.

SchuldHulpMaatje Voorschoten

Samen met een maatje ga je aan de slag om jouw geldzaken of thuisadministratie op orde te brengen. Het maatje helpt je bij het voorkomen van schulden, helpt bij gebruikmaking van regelingen, met betaalafspraken maken, met begeleiding bij uitgaven en biedt steun als je in de schuldsanering zit. Neem contact op met SchuldHulpMaatje via telefoon: 06 27 05 80 60 of e-mail: SchulpHulpMaatjeVoorschoten@voorelkaarleiden.nl.

Kredietbank Nederland

Kredietbank Nederland helpt namens de gemeente mensen met schulden. Deze hulp is gratis. Via de inzet van schuldhulpverlening, inkomensbeheer en kredietverlening kun je worden geholpen naar een financieel gezonde toekomst. Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.30 -17.00 uur via 088 62 62 777 of mail naar: voorschoten@kbnl.nl.

Project Eerste Hulp bij Geldzorgen (EHBG)

In Voorschoten loopt het project Eerste Hulp Bij Geldzorgen (EHBG). Het doel hiervan is te voorkomen dat mensen in financiële problemen komen. Het team bestaat uit sociaal werkers, schuldhulpverleners en vrijwilligers. Zij werken samen met woningcorporaties, water- en energiebedrijven en zorgverzekeraars om financiële problemen bij Voorschotenaren te signaleren en erger te voorkomen. De hulp is gratis. In veel gevallen lukt het om schulden tijdig aan te pakken en zo erger te voorkomen. Kijk voor meer informatie op: www.voorschotenvoorelkaar.nl/2021/eerste­-hulp-bij-geldzorgen.

Spreekuren

Financieel Informatie Punt (FIP-loket)

Wekelijks op vrijdag tussen 13.30 - 14.30 uur kun je met financiële vragen terecht in de Bibliotheek Voorschoten. De Kredietbank Nederland en vrijwilligers van SchuldHulpMaatje en Stichting Leergeld zijn dan aanwezig voor het geven van informatie. Adres: Wijngaardenlaan 4, 2252 XN Voorschoten. Graag van tevoren een afspraak maken, telefonisch: 06 27 05 80 60 of via e-mail: fipvoorschoten@gmail.com.

Formulierenbrigade

Heb je problemen met het invullen van papieren/formulieren of het begrijpen hiervan? Kom dan langs bij de Formulierenbrigade. Zij hebben elke dinsdag van 10:00-12:00 spreekuur in Bibliotheek Voorschoten. Aanmelden is hiervoor noodzakelijk en kan via telefoon 071 - 561 56 78 of e-mail naar: voorschoten@obvw.nl.

Contact

Elke werkdag van 9.00 - 17.00 uur zijn wij te bereiken via telefoonnummer: 071 561 90 01. Je kunt ook e-mailen naar: info@voorschotenvoorelkaar.nl.