Vrijwilligers bezorgen ouderen maaltijd aan huis

Vrijwilligers bezorgen ouderen maaltijd aan huis

De ‘Open Eettafel’,  maar dan even anders

Afgelopen dinsdag  werden alle vaste deelnemers aan de ‘Open Eettafel’ eenmalig verrast met een verse daghap. Bereid door restaurant “Wapen van Voorschoten” en thuisbezorgd door enthousiaste vrijwilligers.

Sinds jaar en dag eten ongeveer 30 Voorschotenaren eens in de twee weken op dinsdag een warme maaltijd met elkaar. Ooit begonnen in de Merelhof, inmiddels alweer bijna een jaar in de Odensehuiskamer in Vliethuis. Voor een gering bedrag is er op deze dinsdagmiddagen een gezamenlijke warme maaltijd. Te nuttigen in goed gezelschap op een prettige locatie. Een mooi burgerinitiatief dat wordt ondersteund door onze brede welzijnsorganisatie.

En toen kwam corona!

De locaties van Voorschoten Voor Elkaar, dus ook de Odensehuiskamer in Vliethuis, moesten hun deuren sluiten en zo verviel voor 30 mensen – voornamelijk ouderen – ook dit gewaardeerde maaltijdinitiatief.

Gelukkig is er (zoals men zegt) voor elk probleem een oplossing. Voorschoten Voor Elkaar besloot om de trouwe gasten van de ‘Open Eettafel’ te trakteren op een heerlijke maaltijd van restaurant “Wapen van Voorschoten”. Dankzij een subsidie van Fonds 1818 kon dit gerealiseerd worden. Een win-win: het is bekend dat ook horeca ondernemingen zware tijden hebben door de coronacrisis.

Thuisbezorgservice

We hopen dat de dankbare klanten van de ‘Open Eettafel’ de weg naar de diverse horecagelegenheden in Voorschoten nu weten te vinden. Meerdere restaurants bieden – zolang de corona maatregelen gelden – een lekkere maaltijd tegen een redelijke prijs en bezorgen deze aan huis.

Het is natuurlijk niet te vergelijken met de gezelligheid van een gezamenlijke maaltijd. Daarom hopen wij uiteraard dit initiatief zo snel mogelijk weer te kunnen hervatten. We houden u op de hoogte.

Heeft u nog vragen? Bel ons: 071 - 561 90 01 (maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur). U kunt ons ook bellen voor gewoon een praatje.

Een medewerker van Wapen van Voorschoten met twee van de maaltijdtasjes.
09-04-2020