Burgemeester en wethouder bezoeken Voorschoten Voor Elkaar op nieuw adres

Burgemeester en wethouder bezoeken Voorschoten Voor Elkaar op nieuw adres

Sinds maandag zijn de deuren van Voorschoten Voor Elkaar weer geopend voor een paar medewerkers en bezoekers.

Inmiddels zijn we verhuisd naar de Zwaluwweg en hebben wij, net als andere organisaties, te maken met de coronaregels. Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot en wethouder Paul de Bruijn kwamen op de nieuwe locatie kijken hoe het ons vergaat in deze ongewone tijd. 

Directeur Ria van Vliet: “Wij staan graag dichtbij de inwoners van Voorschoten en zijn gewend aan persoonlijk contact, dat kan nu niet face to face, maar wel via beeldbellen en of wandelen. Toch gaat ons werk door. Juist nu is het belangrijk dat mensen bij ons aankloppen als ze hulp of ondersteuning nodig hebben.”

Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot voegt daaraan toe: “Deze moeilijke tijd laat zien dat veel Voorschotenaren iets voor anderen willen doen. Wat positief dat steeds meer inwoners zich melden als vrijwilliger en met ideeën komen om elkaar door de crisis te helpen.”

Het werk van Voorschoten Voor Elkaar gaat door

Het meeste contact tussen hulpverleners, vrijwilligers en inwoners verloopt nu via de telefoon en videobellen. Soms wordt er wel gewandeld met elkaar. In uitzonderlijke situaties spreekt een hulpverlener of vrijwilliger bij iemand thuis af. De sociaal werkers mogen wel de wijk in en inwoners ontmoeten, want zij hebben een ‘vitaal beroep’. Natuurlijk houden zij zich hierbij aan de coronamaatregelen, zoals voldoende afstand houden. Wethouder Paul de Bruijn zegt hierover: “Voorschoten Voor Elkaar pakt ook in deze tijd heel goed haar rol op als luisterend oor en vraagbaak voor mensen die dat nodig hebben. Knap dat ze ondanks de beperkingen zo zichtbaar zijn.”

26-05-2020